#20220017 Yapay Zeka Destekli EKG Analiz Sistemi





PROJE KODU20220017
PROJE SAHİBİFurkan Eren
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/furkan-eren-1b13911a3/
PROJE MALİYETİ50000 tl
PROJE ÜNİVERSİTESİİzmir Bakırçay Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Deniz KILINÇ



Bu proje, günümüzde insanların yaşadığı en önemli hastalıkların başında olan kalp hastalıklarının tanısı için kullanılan EKG ve Holter cihazlarından alınan çıktıların incelenmesi ve hastalıkların belirlenmesiyle kalp doktorlarının işlerini daha kolay bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Literatür çalışmalarına bakıldığında oldukça fazla çalışma yapılan EKG verileri incelendiğinde bir uygulamaya dönüştürme çalışmalarının az olduğu gözlemlenmektedir. Bizler de bu eksikliği gidermek amacıyla hastaların ve doktorların işlerini daha çok kolaylaştırma hedefiyle yaptığımız çalışmaları bir bütün olarak yazılım projesine dönüştürmeyi amaçladık . Bu projede EKG verilerinin incelenmesi ve analiz edilmesi süreçleri vardır. EKG verileri belirli filtrelerden geçtikten sonra kalp atımları tespit edilecektir. Her kalp atımı için Derin Öğrenme Algoritmaları çalıştırılarak kalp hastalıkları konusunda başarılı tanılar konulması hedeflenmektedir .

Proje kapsamında ele alınan konu incelendiği zaman, analiz sürecinin dakikalarca sürdüğü günlük EKG verilerinin incelenme zamanını daha da azaltarak doktorların işlerini kolaylaştırmak ve aciliyeti olan hastaların teşhisini hızlandırmak için günümüzün en popüler konusu olan yapay zeka teknolojisini kullanarak sürece destek verilmesini sağlanmaktadır .

Günümüzde yapılan çalışmalarda Yapay Zeka Destekli bir analiz sistemi bulunmamaktadır. Yapay Zeka destekli bir analiz sistemi ile analiz süreçleri hızlandırılacaktır.

Projenin yapılabilirliği en uygun seviyededir. Bütün teknolojiler bu projenin uygulanması için uygundur.

Günümüzde milyonlarca hastayı etkileyebilecek bir projedir.