#20220025 Twitter Sentiment Analysis





PROJE KODU20220025
PROJE SAHİBİMehmet Emre Şahin
PROJE MALİYETİProjenin dışarıdan temin edilmesi gereken herhangi bir maliyeti yoktur.
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIMehmet Serdar GÜZEL



Proje, python programlama dili ile geliştirilmiş olup python'ın içindeki çeşitli kütüphanelerden yararlanılmıştır. Proje bir grafiksel arayüz içerisinde çalışmakta olup herkesin anlayabileceği bir arayüze sahiptir. Analizi yapılacak olan tweet verilerinin Twitter veri tabanından çekilebilmesi için gerekli özel erişim anahtarları temin edilir. Verilerin analizi için gerekli makine eğitimi yapay sinir ağları ile yapılmış olup, eğitim algoritması olarak softmax algoritması kullanılmıştır.

Bu proje genel itibari ile 3 aşamada gerçekleşmektedir. Birinci aşamada tweet verileri, Twitter veri tabanından çekilir. İkinci aşamada çekmiş olduğumuz verilerdeki gürültü temizlenir. Bu sayede veri analizi yapılabilecek duruma gelmiş olur. Üçüncü aşamada temizlenmiş olan veri yapay sinir ağları kullanılarak eğitilir ve eğitilen veri kendi oluşturduğumuz veri tabanında saklanır. Eğitilmiş olan veri 5 farklı duygu (Sinirli, Korku, Mutlu, Şaşkın, Üzgün) şeklinde kategorize edilir. Bu aşamalar sonucunda elimizde analizi yapılmış veriler bulunur ve bu verileri excel tablosu olarak görüntülenir.

Proje günümüz şartlarında uygulanabilir olup daha iyi donanımlı makineler ile daha doğru sonuçlara ulaşılabilmek mümkündür.

Proje hayata geçtiğinde üniversitemize ait bir grafiksel analiz arayüzüne sahip olunacaktır. Bu sayede üniversiteye ait öğrenciler tarafından gelen geri bildirimlerin analizleri yapılarak daha verimli adımlar atılabilinir.

IJCSI International Journal of Computer Science Issues, Vol. 9, Issue 4, No 3, July 2012 - ISSN: 1694-0814 Apoorv Agarwal Boyi Xie Ilia Vovsha Owen Rambow Rebecca Passonneau