#20220031 Why Buy New Textbook





PROJE KODU20220031
PROJE SAHİBİBengü Tercan
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIAssist. Prof. Dr. Yılmaz AR



Proje günümüz web teknolojileri arasından en popüler olan React ve Node.js teknolojileriyle inşa edilmiştir. Ana tema olarak "kitap alışverişi" uygulamasını içermektedir. Burada öğrenciler kitaplarını, ders notlarını, defterlerini, çıktı aldıkları pdf ve slaytları kolayca satabilecektir. Bu projede işlenen düşünce sebebiyle platform tek okullarda değil tüm dünyada da kolayca kullanılabilir bir özelliğe sahiptir. Yeni bir ders kitabı çıktısı alıp gereksiz kağıt harcayarak ağaç kesimlerine sebep olmak yerine bu platformdan 2. el kitap çıktıları satın alıp topluma doğayı koruma bilinci edindirmek hedeflenmektedir. Ayrıca bu kitap, defter ve notlar 2. el olacağından uygun fiyatlı satılıp bütçe dostu olacaktır.

Proje bir kitap alışveriş platformu olup ağaç kesimlerini azaltmayı hedefleyen, öğrenciler arasında uygun fiyatlı kitap satın alma sirkülasyonu sağlamayı amaçlayan bir aplikasyondur.

Projenin backend ve frontend kısmı mikroservis mimarisiyle profesyonelce kurulmuştur. Hem mantıksal hem tasarımsal olarak yeni teknolojilerle inşa edilmiş modern bir uygulama örneği sunulmuştur.

Web alanı ülkemizde ve dünyada çok yaygın olduğu için iyi bir backend, frontend, database bilgisine sahip mühendislerle bu proje çok rahat inşa edilebilir. Öte yandan projede kullanılan teknolojiler de açık kaynaklı olduğundan kolayca ulaşılabilir.