#20220034 Mali Tablo Analiz Aracı





PROJE KODU20220034
PROJE SAHİBİDorukhan Altuntaş
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİTED Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIGökçe Nur Yılmaz & Emin Kuğu



Projenin temel hedefi, şirketlerin önceki dönem finansal verilerini kullanarak ileri dönemde oluşacak finansal oranları tahmin etmek, bunu kullanıcıya bir arayüz üzerinde göstermektir. Kullanıcı arayüzü sayesinde kullanıcı kaydolabilir, sisteme giriş yapabilir. Giriş sonrası şirket bilgilerini tanımlar ve şirkete ait önceki finansal değerleri içeren .csv uzantılı dosya yükler. Sistem bu verileri makine öğrenimi ile birleştirerek ileriki döneme ait oranları elde eder. Bu oranlar veri tabanında kaydedilir ve kullanıcıya tablo şeklinde gösterilir. Bu sayede kullanıcı ileriki dönemlere ait tutarlı tahmini verileri elde eder.Bu veriler şirket adına önemli bir rol gösterici niteliğindedir.

Şirketlerin mali verilerini kullanarak ileriki dönemlere ait sonuçların tahmini, hesaplanması ve kullanıcıya sunulmasını içermektedir.

Şirketlerin eski dönem finansal oranlarının kullanılarak yeni dönemlere ait finansal değerlerinin-oranlarının tespit edilmesi.

Mevcut kaynaklar ve teknolojiler projemizin yapılmasında yeterli olmuştur.

HAVELSAN Dokümentasyon https://www.kap.org.tr/tr/ https://angular.io/ https://spring.io/projects/spring-boot https://www.typescriptlang.org/ https://scikit-learn.org/stable/supervised_learning.html#supervised-learning

HAVELSAN

Proje, şirketlerin ileriki dönem finansal oranlarını tahmin ettiği için şirket adına önemli bir rol gösterici kaynak niteliğindedir.

Projenin makine öğrenimi kısmında Pyhton programalama dili kullanılmıştır. Front-End tarafı tasarlanırken Angular, Back-End tarafı tasarlanırken ise Java Springboot teknolojileri kullanılmıştır.