#20220043 The Nearest Car Charge Station Project





PROJE KODU20220043
PROJE SAHİBİDurmuş Furkan Özkan
PROJE MALİYETİ0
PROJE ÜNİVERSİTESİDokuz Eylül Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEndüstri ve Otomotiv
PROJE DANIŞMANIAsst. Prof. Dr. Feriştah Dalkılıç



Android mobil uygulama olan proje, şarj istasyonu kiralamak ve şarj istasyonuna sahip olan insanın bu şarj istasyonunu kiralaması üzerine oluşturulmuştur

Sürekli gelişen teknolojik imkanlar sonucunda doğal kaynaklar günlük hayatın her anında hızla tüketilmeye başlandı. Kaynakların tükenmesi nedeniyle benzin ve dizelin yerini alacak enerji kaynakları aranmaya başlandı. Bu arayışlar sonucunda elektrikle çalışan, hem elektrikten hem de benzinden yararlanan hibrit teknolojili arabalar geliştirildi.Elektrikli arabaların artması sonucunda insanlar evlerine şarj istasyonları kurmaya başladı , kuramayanlar ise bu şarj istasyonularını kullanmayı istedi . Biz şarj istasyonuna sahip olanlarla , bu şarj istasyonlarını kiralamak isteyen insanları biraraya getiricek bir uygulama geliştirdik. Uygulamada insanlar kendilerine en yakın şarj istasyonunu bulabilir ve bu şarj istasyonunu kiralayabilir.

Geliştirdiğimiz mobil uygulama, elektrikli arabaların kullanımının artması üzerine tasarlanmıştır. Gelecekte elektrikli arabaların daha çok kullanılacağı düşünüldüğünde bu uygulamanın kullanımı daha çok artıcaktır.

Proje yapıldı.

Yok