#20220077 PetMellon





PROJE KODU20220077
PROJE SAHİBİSinem Arslan
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/sinem-arslan-0a3b22168/
PROJE MALİYETİYok
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIGazi Erkan Bostancı



PetMellon, evcil hayvan sahipleri ve veteriner klinikleri tarafından kullanılabilecek bir platform olması amacıyla tasarlanmış bir sosyal medya uygulamasıdır. Evcil hayvan sahipleri kendi evcil hayvanları adına oluşturacakları profil sayesinde diğer hayvan sahipleri ile arkadaşlık kurabilir, evcil hayvanlarının günlük yaşamlarına dair görüntü veya yazı paylaşabilir aynı zamanda da evcil hayvanlarının medikal geçmişlerini takip edebilirler. Veteriner klinikleri ise PetMellon uygulamasını kullanarak, hasta geçmişlerini kolayca kontrol edebilir uygulanan tedavilere kolayca erişim sağlayabilirler. Evcil hayvan sahipleri bu uygulama sayesinde hangi tarihte, nerede ve ne zaman evcil hayvanlarını tedaviye ya da kontrole götürdüklerini mobil uygulamalarından takip edebilecekler ve gerekli durumlarda veteriner hekimleri ile iletişime geçebileceklerdir. Evcil hayvan sahipleri dilerlerse evcil hayvanlarının medikal geçmişlerini veteriner klinikleri ile paylaşabilecekleridir. Uygulamanın temel hedef kitlesi veteriner klinikleri ve evcil hayvan sahipleridir. Temel çıkış noktası ise günümüzde kullanılan hayvan sağlık takip sistemlerinin sadece veteriner kliniklerine özgü olması, evcil hayvan sahiplerinin erişiminin olmayışı ve bu tarz ürünlerin yerli olmayan kaynaklı yazılımlara sahip olmasıdır. Projeye başlamadan önce yapılan saha çalışmasında bu ürünlerin ithal edilişinin ülke ekonomisinde önemli bir yer kapladığı fark edilmiştir. Bu sebeple bu ekonomik yükün azaltılması için yerli bir ürün ortaya koymak hedeflenmiştir. Aynı zamanda sosyal medya uygulaması özelliklerini de sağlayacak PetMellon bu sayede kullanıcı kitlesini arttırmayı hedeflemiştir.

PetMellon, evcil hayvan sahipleri ve veteriner klinikleri tarafından kullanılabilecek bir sosyal medya uygulamasıdır. Evcil hayvan sahiplerinin hem sosyalleşebilecekleri hem de evcil hayvanlarının medikal geçmişlerini rahatlıkla takip edebilecekleri bir platform olan PetMellon aynı zamanda evcil hayvanlarınızın veterineri ile iletişime geçip sağlık özetini de takip edebilmeniz açısından kolaylık sağlamaktadır.

Ülkemizde evcil hayvanlarımızın sağlık takibini yapabilmek için kullanılan ürünler dış kaynaklı yazılımlara sahiptirler. Bu alanda tamamen yerli bir ürünün bulunmayışı aynı zamanda mevcut ürünlerin de günümüz teknolojisi için yetersiz kalması ya da kullanım açısından kolay olmayışı sebebiyle PetMellon bütün bu durumlara çözüm sunmak amacıyla geliştirilmiştir.

Projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan teknoloji günümüzde mevcuttur.

-

-

Projemiz evcil hayvan sahiplerinin ve veteriner kliniklerinin evcil hayvanların sağlık geçmişlerini takip etmekteki sıkıntılarına çözüm üretmek amacıyla geliştirilmiştir.Bu sayede hem evcil hayvanlarımızın medikal geçmişlerini kolaylıkla takip edebileceğiz hem de sosyalleşmek için yeni bir platform oluşturmuş olacağız.

-