#20220082 Remote Health Check of Home Patients & Elderly Using IoT & Cloud Technologies





PROJE KODU20220082
PROJE SAHİBİMurat Kırlıoğlu
PROJE MALİYETİ1500 TL+
PROJE ÜNİVERSİTESİDokuz Eylül Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIDOÇ.DR. Mehmet Hilal Özcanhan



Proje kapsamında yapılacak temel çalışmalar, hastanın sağlık verilerini sensörler aracılığıyla toplamak, toplanan veriyi bulut üzerindeki veritabanında saklamak ve bu verilerin bir android uygulaması ile görüntülenebilmesidir. Projenin hedefi hastanın sağlık verilerini hastaneye gitmeden ölçüp verileri ilgili sağlık çalışanına değerlendirmesi için iletebilmek. Bunu yaparken sistemin maliyetinin düşük olması, yüksek performans göstermesi ve genel amaçlı olması hedeflenmiştir.

Sensörler, bulut servisi ve android uygulaması kullanarak yaşlı ve hastaların sağlık ölçümlerini toplayıp sağlık görevlerine raporlayan bir sistem.

Sağlık ölçümlerinin uygun maliyet ile istenildiği anda uygun maliyetli ve güvenilir sensörler ile evden ölçümü yapılıp sağlık çalışanlarına iletilmesi.

ucuz maliyetli ve güvenilir sağlık verilerini ölçen sensörler kolayca elde edilebilir durumda. Bu sensörleri göndermek için arduino ve raspberry pi kullanılmakta. API geliştirme ortamı olarak Node.js, veritabanı için ise MongoDB kullanılmakta.

-

-

-

-