#20220104 MESP Simulasyonu





PROJE KODU20220104
PROJE SAHİBİOsman Zeki Çalışkan
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİSavunma, Siber Güvenlik, Teknoloji ve Endüstri
PROJE DANIŞMANIMehmet Serdar Güzel



MESP Simulasyonu, bir kısa yol problemi karşısında bilinen en kısa yol bulma algoritmalarını araştırır. Elde edilen çözümler arasında en etkili ve en hızlısını seçerek o problem üzerinde kullanmayı hedefler. Bunun yanı sıra elde edilen algoritmayı tamamen sıfırdan yazılmış bir simulasyon motoru ile göstermeyi amaçlar.

MESP Simulasyonu, en kısa yol bulma problemlerini çözebilen algoritmaları araştırmayı ve bu araştırmalar sonucu elde edilen çözümleri birbirleri ile karşılaştırarak, aralarındaki en etkili ve hızlı algoritmayı kullanmayı amaçlar. Ayrıca basit bir problem senaryosu üzerinden algoritmanın işlenişini ve çıkan sonucu MESP Simulatörü yardımıyla problemi simule ederek göstermeyi hedefler.

Mesp Simulasyonu günlük hayatta karşılaşılan çoğu problemin çözümüne el atmaktadır. Bunları örneklendirmek gerekirse, bir savaş durumunda yapılacak olan mühimmat sevkiyatının hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, yaralanan ya da hastalanan insanların acil bir durumda hastaneye götürülmesi gibi problemlere en kısa ve etkili çözümü sunmaktadır.