#20220117 Souls of The Lake





PROJE KODU20220117
PROJE SAHİBİSerhat Pehlivan
PROJE MALİYETİ600.000-700.000 TL Civarı
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIDr. Öğr.Üyesi Yılmaz AR



Projemiz, Unity adlı oyun motoru üzerinde geliştirilmiş, ölümden sonraki dünyada maceralara atılan karakterimizin başına gelenleri konu alan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Proje kapsamında demosu, yani deneme sürümü ortaya çıkarılan oyunumuzun, yarışmada başarılı bulunması halinde daha kapsamlı bir ekiple tam sürümü geliştirilmeye başlanacaktır.

"Souls of The Lake", soulslike oyun türünün ilk örneği olan "Dark Souls"dan esintiler taşıyan ve onun temasını göz önünde bulundurarak geliştirmiş olduğumuz bir aksiyon-rol yapma (action rpg) oyunudur. Dark Souls adlı kült oyunun sektörde çığır açmasıyla birlikte aniden popülerleşen soulslike oyunlar, sektörde inanılmaz başarılar elde etmekte ve oyuncu kitleleri tarafından büyük beğeni toplamaktadır. Bunu gözlemlemiş olan ekibimiz, bu türde bir yerli yapım oluşturmak adına kolları sıvamış ve soulslike türünde çıkaracak olduğu oyunun demosunu geliştirmiş, ortaya da "Souls of the Lake" adlı oyun çıkmıştır. Konusu karakterimizin ölümden sonraki gittiği diyarda yaşadığı maceraları ve huzura kavuşmak için izlediği yolu işleyen oyunumuz, demosuyla başarılı bir çıkış yaptığı takdirde tam sürümü geliştirilmeye başlanacak, yeni bölümler, yeni düşman tipleri ve yeni mekanikler eklenecektir. Nihai hedefimiz, oyunumuzun tam sürüm halini oyun platformlarına yükleyerek bu türde üretilmiş ilk yerli oyunun geliştiricileri olmaktır.

Türkiye'de üretilen oyunlar içerisinde bu türde (aksiyon RYO-Soulslike) oyunlara rastlamak oldukça güçtür. Bu yüzden oyunumuz, bu türde yapılmış nadir oyunlardan biridir.

Projemiz %100 gerçekleştirilebilecek durumdadır. Tek ihtiyacımız yeterli insan kaynağı ve maddi destektir.

Yok

Yok

Projemizin hayata geçmesiyle bu oyun türüne ve genel olarak oyunlara olan ilginin artması, geliştirici ekiplerin bu alana yönelmesini sağlayacaktır. Bu da Türkiye'de bu sektörün gelişmesini sağlayacak ve tüketimin yerli oyunlara kaymasına neden olacaktır. Bununla gelen gelişmeler, gençlerin yazılıma ve oyun geliştirmeye yönelmesine, haliyle istihdamın artmasına yardımcı olacaktır.

https://link.springer.com/article/10.1007/s11042-022-12308-1