#20220118 AeroWand : IoT Based Air Quality Monitoring System





PROJE KODU20220118
PROJE SAHİBİYusuf Batuhan Yaşar
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİDokuz Eylül Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Gökhan DALKILIÇ



Bu proje kapsamında, hava kalitesi ölçüm sistemimizin bulunduğu konumların verilerini, bu verilere insanların erişebildiği, herkesin kullanabileceği bir mobil aplikasyon tasarlıyoruz. Ayrıca aplikasyon için gerekli olan IoT tabanlı bir sensör sistemi geliştirmekteyiz. Bu sistem sayesinde mobil uygulama, sistemin bulunduğu lokasyonlarda hava ile ilgili ihtiyaç duyulan verilere erişebilecektir. Özetle, hava kalitesini ölçen bir sistem ve bu sisteme bağlı bir mobil aplikasyon sayesinde hava kalitesini kullanıcıya sunan ve bu verileri gelecekte kullanmayı hedefleyen bir sistem.

AeroWand IoT tabanlı hava kalitesi monitörleme aracıdır. Hava kalitesini ölçümleyen bir entegre sistem ve bu ölçümlerin görüntülenmesi ve işlenmesi ile oluşan verilerin monitörleneceği bir mobil aplikasyon içermektedir.

Bu proje, toplumda ki herhangi bir bireyin erişebileceği bir üründür. Hava kalitesi ölçümlerinin kalitesi, sürekliliği, bu ölçümlerin görüntülenme kolaylığı sayesinde toplumun her kesiminden insanların faydalanabileceği, alacakları ölçümleri değerlendirebilmeleri yönleriyle dikkat çekmektedir. Ayrıca maliyet olarak çok düşük maliyetli olması da çok büyük bir etkendir.

Projenin yapılabilirliği ve uygulanabilirliği, günümü teknolojisiyle oldukça kolaydır. Yazılımsal olarak açık kaynak platformlar kullanılabilir ve donanımsal olarak oldukça ucuz maliyetle tasarlanabilir.

Doç. Dr. Gökhan DALKILIÇ

Herkesin ulaşabileceği sistem sayesinde insanların tamamiyle bulundukları ortamların hava kalitesine hakim olmasını sağlayacak, bu durum şehirlerde olsun sanayilerde olsun insanların bilinçlenmesini ve gerekli işlemleri yapabilmelerini sağlayacak. Bunun yanında hava kirliliğine sebep veren kurum ve kuruluşların da bunları dikkate almaları gerekecek. İnsanların bulundukları ortamların hava kalitesini iyileştirebilecek potansiyele sahip bir proje olacaktır.

Oizom Aeroqual