#20220142 EM-PATİ





PROJE KODU20220142
PROJE SAHİBİAbdullah Keleş
PROJE MALİYETİ10.000 - 20.000 Dolar
PROJE ÜNİVERSİTESİAtılım Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIDr. Öğr. Üyesi Meltem ERYILMAZ



Uygulamamız evcil hayvanlar ve sokak hayvanlarının sağlık takibini hem evcil hayvan sahini hem de veteriner için kolaylaştırmayı hedefleyen bir Android mobil uygulamadır. Uygulama sayesinde sokak hayvanları için farkındalık yaratılacak, gerekli ve önemli bilgiler tek bir yerde tutulup bilgi karmaşıklılığı engellencektir.

Projemizde QR sistemi kullanılarak, her bir hayvanın tasmasına takabileceği bir qr code sistemi olacaktır. Bu qr kodu okutarak, hayvanın sahibine, eski hastalıklarına veya aşı bilgilerine ulaşım sağlanabilecektir.

Projenin gerçekleştirebilmesi için gereken insan gücü, uygulamayı kullanacak veterineler ve insanlar olmasıdır. Android Tabanlı akıllı telefonu olan herkes bu uygulamaya erişebilecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Meltem ERYILMAZ

Herhangi bir yatırımcımız şimdilik yoktur.

Projemiz hayata geçtikten sonra; Eğer kaybolan evcil hayvanın bir qr kodu varsa ve tasmasında işliyse, bir kod okutarak evcil hayvanımızın bilgilerine ve sahibine ulaşmak çok kolay olacak. Veterinerlerimiz ve evcil hayvan sahipleri için de evcil hayvanımızın sağlık bilgilerini kontrol etmek ve kayıt altında tutmak 3 buton uzaklığında olacak. Aynı şeklide evcil hayvan sahipleride bu

Digital technologies and implications for Veterinary Services, Makalesi Vet2Pet and Colorado State University Release Pet Owner’s Perceptions and Use of Veterinary Mobile Applications Study, çalışması The importance of understanding end user acceptability of new technology to support animal health management, makalesi Offline Mobile App for Veterinary Professional, Makalesi Implementation of Smart Pet Care Applications in an IoT Based Environment, makalesi Pet Hayvan (Kedi-Köpek) Sahiplerinin Veteriner Kliniklerine İlişkin Beklentileri, makalesi