#20220148 Edge Computing Security Vulnerabilities





PROJE KODU20220148
PROJE SAHİBİNazmican Dikmen
PROJE MALİYETİIoT Sistem, sensörler, Cloud Database, Cloud Service
PROJE ÜNİVERSİTESİDokuz Eylül Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİAkademik ve Diğer Bilişim Uygulamaları 
PROJE DANIŞMANIAssoc. Prof. Dr. Gokhan DALKILIC



Edge Computing Security Vulnerabilities isimli çalışmada Edge serverların Cloud serverı ile güvenli bir bağlantı kurması amaçlanmaktadır. Enkripte edilmiş bilgilerin Cloud serverı aracılığı ile veritabanına taşınması süresince, IoT performansı da göz önüne alınmıştır. Güvenliğin sadece yazılımsal katmanda değil, donanımsal katmanda da sağlanması söz konusudur, RFID çip ile cihaz kaydı örnek verilebilir.

Edge Computing gömülü sistemlerde, daha güvenli bilgi akışı, güvenilir authentication, donanım ve yazılım güvenliği. Mobil uygulama üzerinden ortam durum denetlemesi, çeşitli ortam durumu kontrol sensor entegrasyonu. Cloud server aracılığı ile veritabanı entegrasyonu, gerçek zamanlı kontrol sistemi.

Edge serverlar günümüzde sıkça kullanılan ve kullanılması gereken sistemlerdir. Sistem performansını büyük ölçüde arttırır, lakin küçük çaplı IoT cihazlar olmalarından dolayı güvenlik önlemleri 2.plandadır. Bu proje, performansı bozmadan, daha güvenli sistemler kurmayı amaçlar.

Proje günümüz şartlarına uygun bir projedir. Projede inovasyon donanım katmanında değil, yazılım katmanındadır. Bir geliştirme projesidir.

Edge server sistemlerin kullanıldığı her alanda faaliyet gösterebilecek bir projedir. IoT sistemlerde veri alışverişi gerçekleşen durumlarda güvenlik sağlanılabilir.