#20220152 Mobile Application for Language Learning





PROJE KODU20220152
PROJE SAHİBİEfe Kaan KABAKAŞ
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİDokuz Eylül Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIFeriştah Dalkılıç



Bu projede kelime odaklı öğrenmeyi hedefleyen temel özellikler yer almaktadır. Sade ve kullanımı kolay bir arayüze sahip bu mobil uygulamada yabancı dil öğrenmeyi hedefleyen kişiler hedef kitlesi olarak belirlenmiştir. Sözlük özelliğiyle kullanıcının istediği kelimelerle ilgili tanım, telaffuz veya örnek cümle gibi içerikler sağlanır. Kullanıcı isterse bu kelimeleri kaydederek kelime kütüphanesini oluşturabilir. Hatırlatma özelliği ile birlikte bu öğrenme sürecinin kalıcı hale gelmesi hedeflenmektedir. Oyunlaştırma teknikleriyle de bu özellikler desteklenir.

Bu projede kullanıcının dil öğrenme sürecini kolaylaştırmak hedeflenmektedir. Kelime odaklı bir öğrenme sistemi sunan bu mobil uygulamada, oyunlaştırma teknikleriyle beraber yüksek kullanılabilirlik hedeflenmiştir. Ayrıca, her kullanıcının kendi deneyimini yaşayabilmesi için de özelleştirmeler ile desteklenmektedir.

Kelime odaklı öğrenme sistemiyle öğrenme sürecinde alınan verimin artması ve kalıcı hale getirilmesi hedeflenir.

Bu projede 2 kişi yer almaktadır. Cross-platform bir mobil uygulama geliştirilmektedir. Bu süreçte ihtiyaç analizi, tasarım, geliştirme ve test yer almaktadır.

Yabancı dil öğrenmenin bir parçası olan yeni kelime öğrenme sürecini kolaylaştırmak hedeflenmektedir.