#20220163 KodChallenge





PROJE KODU20220163
PROJE SAHİBİYasin Torun
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://linkedin.com/in/yasintorun
PROJE MALİYETİ12 aylık .com domain: 75TL, 12 aylık düşük düzey VDS sunucu: 4.000TL, yüksek düzey sunucu: 10.000TL+. Yıllık Toplam: 4.075TL - 10.000TL arası
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİSavunma, Siber Güvenlik, Teknoloji ve Endüstri
PROJE DANIŞMANIEnver Bağcı



Programlama öğrenmek isteyen veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen insanlar için genel kategorilere ayrılmış sorular yayınlamak ve kullanıcılar bu soruları online bir şekilde çözmesini sağlıyoruz. Ayrıca şirketlerin kodlama testleri oluşturup işe alım yaparken kullanmasını sağlıyoruz. Bir diğer artı ise site içerisinde yarışma ve etkinlik düzenlenebiliyor olmasıdır. Bu sayede herhangi biri bir etkinlik başlatabilir ve kullanıcılar bu etkinliğe katılabilir. Ödüllü programlama yarışmalar düzenlenebiliyor, kullanıcıların katılması sağlanıyor. Yarışma platform içerisinde gerçekleşiyor. Yarışma sonuçları sistem tarafından açıklanıyor. Projeler özelliği ile kullanıcılar Github üzerinden açık kaynak projelerini sisteme ekleyerek insanlara tanıtabilir, insanları projelerine davet edebilir. Bu sayede insanlar projelerini tanıtıyor ve projelerine ekip arkadaşı katabiliyor.

Programlama öğrenmek veya kendini programlama alanında geliştirmek isteyen insanların Türkçe programlama soruları veya projeleri bulamama sorunu vardır. Bu tür soru paylaşan yabancı siteler bulunmakta, fakat yeterli İngilizce bilmeyen insanlar bu platformları kullanamıyor ve kendini geliştiremiyor. Bu proje ile bu insanların sorunlarını çözüyor ve eğitimlerine ve kendini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Türkçe olması, Etkinlik ve yarışma düzenlenebiliyor olması, Etkinliklere kullanıcıların katılım sağlanması ve etkinliği koordine etmesi, Şirketlerin programlama testleri oluşturması ve kullanıcılar ile paylaşması, Projeler özelliği ile geliştiricilerin projelerini insanlara tanıtma ve ekip arkadaşı bulma fırsatı

Projenin çalıştırılabilmesi için VDS sunucu olması yeterlidir. Başka ek bir ihtiyaca gerek yoktur. Proje şuan da https://kodchallenge.com üzerinden yayınlanmıştır.

Programlama öğrenmek isteyen insanların Türkçe soru bulmasını kolaylaştırır ve insanların birbiri ile etkileşime girmesini sağlar.

Hackerrank.com -> PHP Exercism.org -> React + Ruby on Rails Leetcode.com -> React CoderByte.com -> Vue.js