#20220171 Hırsız Yakalama Algoritması





PROJE KODU20220171
PROJE SAHİBİBurak Can Bayraktar
PROJE MALİYETİOrtalama bir kamera fiyatı
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİSavunma, Siber Güvenlik, Teknoloji ve Endüstri
PROJE DANIŞMANIMehmet Serdar Güzel



Son zamanlarda artan hırsızlık sorunları nedeniyle evimizin bile bazı zamanlar güvenilir bir ortam olmadığını düşünebiliriz. Artan bu hırsızlık olaylarından dolayı çoğu insan evlerinden ve ofislerinden çıktıktan sonra bir şey olur mu şüphesiyle yaşarlar. Projemizin amacı Hırsız Yakalama Algoritması yapmak. Projemiz bizden habersiz kişileri bizlere bildirerek amacımıza ulaşmamızı sağlayacak. Biraz daha güvenilir ortam yaratmış olacağız. Projeyi kısaca özetlemek gerekirse proje evde veya ofiste olan bir kamera yardımıyla eşyaları, canlıları sınıflandırıyor. Eğer bu sınıflandırma sonucunda kişi insansa yetkili kişiye bir mesaj iletilip bilgilendiriliyor. Uygulamayı en başta mesaj gidecek kişi çalıştırması gerekiyor. Her insanı gördüğü zaman mesaj iletilmiyor. Bunu yaparak evimize ve ofisimize habersiz giren kişiler hakkında bilgi almış bulunuyoruz. Biraz daha güvenilir ortam yaratmış olacağız. Nihai amacımız ile geliştirdiğimiz proje yardımı ile insanların daha rahat ortamlara yaşamalarını sağlayarak içlerinde şüphe veya tereddüt olmadan yaşamlarına devam etmeyi amaçlamaktadır.

Projeye evde olan bir kamera yardımıyla nesneleri ve canlıları sınıflandırıyor. Eğer bu sınıflandırma sonucunda çıkan obje insansa kişiye bir mesaj iletilip bilgilendiriliyor. Uygulamayı en başta mesaj gidecek kişi çalıştırması gerekiyor. Bunu sağlayarak biz evimizdeyken bilgilendirme mesajları almasını engelliyoruz. Bunu yaparak evimize habersiz giren kişiler hakkında bilgi almış bulunuyoruz. Biraz daha güvenilir ortam yaratmış oluruz.

Her odaya konulan kameralar yardımıyla evlerimizin daha güvenilir ortamların sağlanması çalışmanın yenilikçi ve özgün tarafını ortaya koymaktadır.

Projeyi gerçekleştirmek günümüzde mümkündür. Kamera yardımıyla proje uygulanabilir.

Yok

Yok

Uygulama yardımıyla habersiz giren kişiler hakkında anında bilgi alarak hemen önlem almamız sağlanacaktır. Bu şekilde daha güvenilir bir ortam yaratılmaya çalışılmıştır.