#20220175 Kariyerim.Net





PROJE KODU20220175
PROJE SAHİBİŞahin Boğa
PROJE SAHİBİ LINKEDIN www.linkedin.com/in/ şahin-boğa-1417751a3
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIEnver Bağcı



Hrms (Human Resources Management System) olarak tanımlanan bu proje hrms personeli, işveren ve iş arayan olmak üzere üç kısımdan oluşmaktadır. Hrms personeli, yaptığım projenin yöneticisi gibi düşünülebilir ve tüm kontrol ondadır. Örneğin işverenlerin ilanlarını uygun gördüğünde onaylayabilir, zamanı geçmiş ilanları pasif duruma getirebilir, projede gereken çoğu özelliği ekleyip daha sonra silebilir vs. İşveren, kayıt olup giriş yaptıktan sonra iş ilanlarını yayınlama, yayınladığı ilanları güncelleme, ilanlarına yapılan başvuruları görebilme, adayların özgeçmişlerini görüntüleyebilme gibi özelliklere sahiptir. İş arayan, kayıt olup giriş yaptıktan sonra profilini ve özgeçmişini doldurup iş ilanlarına başvuru yapabilirler, başvurularına yapılan olumlu ve olumsuz dönüşlerden haberdar olabilirler, istediği zaman özgeçmişlerini güncelleyebilirler.

Proje, işverenle iş arayanları internet ortamında bir araya getirmek, aday ve işverenleri insan kaynakları ve kariyer süreçlerinde doğru iş ve yetenekle buluşturmaktır.

Projenin yenilikçi bir yönü bulunmamaktadır. Bu projeyi yapmamın en büyük amacı kendimi geliştirmektir.

Proje için gerekli olan teknolojiler günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Veritabanı için PostgreSql Back-end için Java Front-end için React kullanılmıştır.

Yok

Projenin benzer örnekleri çok olduğu için ve diğer örneklere göre yetersiz kaldığından dolayı çok bir işe yarayacağını sanmıyorum ama daha da geliştirilirse iş görür.