#20220188 Face of Music (Müziğin Yüzü)





PROJE KODU20220188
PROJE SAHİBİEmirhan Özcan
PROJE MALİYETİ30000
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİSavunma, Siber Güvenlik, Teknoloji ve Endüstri
PROJE DANIŞMANIDr. Öğr. Üyesi İrem ÜLKÜ



Konuyla alakalı literatür çalışması gerçekleştirilir. Yapay zeka ile yüz ifadesinden duygu analizi işlenerek burada gereken model eğitilir. Kullanıcı arayüz tasarımı için mobil uygulama geliştirilir. Yapay zeka modeli uygulama içerisine dahil edilir. Mobil uygulama üzerinden cihazın kamerası açılarak kişinin yüz ifadesi yapay zeka ile tespit edilir. Sonrasında bu yüz ifadesi bir müzik notasıyla eşleşerek çalınır. Kişi çalmak istediği müzik aletini uygulama içerisinden seçebilmektedir.

Yüz ifadesinden yapay zeka destekli duygu analizi ile müzik aleti çalma uygulaması.

Yapay zekanın mobil uygulama içerisinde kullanılarak kişilerin sadece mimiklerini değiştirerek müzik yapabilmelerine imkan sunması.

Üç kişilik ekipten oluşan grubumuz tarafından günümüz teknolojisi, yazılımları ve donanımları kullanılarak yapılabilir bir projedir.

Dr. Öğr. Üyesi İrem ÜLKÜ

Kişilerin müzik üretmesini kolaylaştırması ile kişisel olarak bir ürün ortaya koyan kişilerde özgüven artışı ve başarı motivasyonu katmaktadır. Ayrıca üretilen müzik kişinin ruhuna hitap etmektedir.

Yapay zeka destekli yüz ifadesi tanıma konusunda bir çok proje bulunmakta fakat bunu müzik üretimi alanında kullanan bir projeye rastlanmamıştır.