#20220195 Formula 1 Yarış Turu Simülasyonu ve Yarış Sonucu Tahmini





PROJE KODU20220195
PROJE SAHİBİTarık Tuna Taşaltı
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIYılmaz Ar



Formula 1 takımları, doğru yarış stratejisini geliştirerek daha üst sıralara tırmanmayı hedeflemektedirler. Doğru yarış stratejisi geliştirmek için yarışın önceden simüle edilmesi, olabilecek olumlu ya da olumsuz senaryoların önceden göz önünde bulundurulması gerekir. Proje, ideal yarış stratejilerinin geliştirilmesi için yarışın simüle edilmesini hedeflemektedir.

Formula 1'deki yarış öncesi gerçekleştirilen üç antrenman turunun ve sıralama turunun verileri kullanılarak gerçekleşmemiş bir yarışın sonucu hakkında tahminde bulunulması hedeflenmektedir. Proje pilotların spin atma ihtimallerini, pilotların milisaniyelik hata paylarını, pilotların yarış dışı kalma ihtimallerini, pilotların yarış hafta sonundaki temposunu ve güvenlik aracı uygulamalarını içermektedir.

Formula 1 takımları bu alanda yapılan akademik çalışmaları genel olarak paylaşmayı tercih etmemektedirler. Bunun en büyük sebebi, takımların strateji geliştirme yöntemlerinin diğer takımların görerek avantaj geliştirmesini istememesidir. Dolayısıyla proje, bu alandaki kısıtlı akademik havuzu zenginleştirebilir.

Formula 1 takımı