#20220211 Ne Yapsam Ki





PROJE KODU20220211
PROJE SAHİBİNurettin Halit Çakır
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/nurettinhalitcakir/
PROJE MALİYETİProjenin donanımsal olarak herhangi bir maliyeti bulunmamaktadır. Yatırım sağlandığında daha detaylı bir veri tabanı oluşturmak için ve yeni özellikler eklemek için maliyet gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Ancak şu an ki haliyle herhangi bir maliyete gerek yoktur.
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIEnver Bağcı



Proje kapsamında film, dizi, kitap, yemek tarifi ve oyun alanlarında kullanıcıyı yönlendiren, kullanıcının verdiği geri dönüşlere göre seçenekler sunan ve bu beş alanda arşiv görevi gören bir mobil uygulama üzerinde çalışılmaktadır. Proje sonunda karar vermekte zorlanan ya da zamanını geçirmek için değişik bir fikir arayan insanlara seçenekler sunan ve onları yönlendiren bir mobil uygulama geliştirilecektir. Kullanıcılardan kişisel bilgileri alınarak uygulamaya üye olmaları sağlanacak ve bu sayede kullanıcılara daha çok ilgilerini çekecek öneriler sunulacaktır. Günümüzde çoğu insan vakitlerini ne ile değerlendireceğine karar vermekte zorlanmaktadır. Film ya da dizi seçmek, okuyacağı kitaba karar vermek, hangi yemeği pişireceğine karar vermek ve hangi oyunu oynayacağını seçmek olsun kararsızlık yaşamakta ya da doğru olan seçeneği bulamamaktadır. Bu uygulama sayesinde hızlı bir şekilde telefonundan uygulamayı açarak ne yapacağına karar verebileceği bir platform oluşturmak hedeflenmektedir.

Proje; film, dizi, kitap, yemek tarifi ve oyun alanlarında kullanıcıya öneri sunmayı amaçlayan bir mobil uygulamadır. Uygulama bünyesinde kullanıcılar kendi bilgileri ile giriş yapabilmektedir ve beş farklı alanda ne yapmak istediklerini bulabilmektedirler. Uygulamanın genel amacı kullanıcılar kararsız kaldıklarında hızlı bir şekilde uygulamaya giriş yaparak karar vermelerinde yardımcı olacak seçenekler sunmaktadır.

Bu uygulama birden çok alanda öneri sağlaması, çark çevirme özelliği - kullanıcılar uygulama içerisinde bir çark döndürerek rasgele bir öneri alabilmektedirler - ve kullanıcıdan aldığı geri dönüşlerle öneri sunması bakımından özgün ve kullanılması daha efektif bir platform sağlamaktadır.

Proje kesinlikle günümüz teknolojisi ile yapılabilecek bir projedir.

Proje insanlara kararsız kaldıklarında öneriler sunarak ve insanların yapmak istedikleri aktiviteleri seçmelerinde yardımcı olarak hem zamandan tasarruf etmelerini hem de kendileri için en iyi aktiviteyi bulmalarını sağlayacaktır.