#20220220 AKADEMİK PERSONEL SANAL ASİSTAN SİSTEMİ





PROJE KODU20220220
PROJE SAHİBİDamlanur Yücel
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİSavunma, Siber Güvenlik, Teknoloji ve Endüstri
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Mehmet Serdar GÜZEL



Akademik personel, bir üniversitenin her kademesindeki, eğitimden sorumlu akademik unvana sahip kişilere verilen isimdir. Akademik personelin sorumlulukları arasında: -Etkileşimli bir eğitim ortamı oluşturmak, -Öğrencilerin bilgisi ve gelişimini ölçmek için projeler hazırlanmasını sağlamak ve bunları değerlendirmek, -Öğrencilerin, kaynaklara ulaşma ve kaynak araştırması yapma hakkında temel bilgileri edinmelerini sağlamak, -Tez yazım süreçlerine danışmanlık yapmak, -Meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunmak ve benzeri başlıklar altında toplanabilir. Tüm bu başlıklara bakılarak aslında en önemli konunun akademik personellerin öğrenciler,diğer personeller vb. ile etkileşim içinde kalabilmeleri ve sürekli iletişim halinde olmaları gerekliliğidir. Akademik personeller için gerek ders ve danışmanlık verilen öğrenci sayısı gerekse akademik araştırmaların devamlılığı gibi etkenler zaman yönetimini günden güne daha zor ve karmaşık hale getirmiştir. Bu karmaşıklık daha etkili ve sürekli iletişim ve daha planlı bir zaman yönetimi gibi ihtiyaçları doğurur. Özetle odaklanılan temel problem akademik personel için artan zaman yönetimi karmaşıklığı ve verimsiz iletişimdir. Projede bu problemlere çözüm sunacak bir uygulama tasarlandı. Ön yüz için Javascript/React, arka planda ise Java/Spring-Boot dilleri kullanılarak modern bir web uygulaması tasarlanması amaçlandı. Son kullanıcı akademik personel ve üniversite ön lisans/lisans/lisansüstü öğrencilerdir.

Akademik personellerin ihtiyaçları doğrultusunda iletişim daha kolay, daha planlı daha düzenli hale getirilmelidir. Bu projede anlatılan Sanal Asistan yazılımını oluşturmaktaki amaç gelişen teknolojiden yararlanarak, akademik çalışanların belirli bir zaman dilimindeki faaliyetlerini düzenlemek ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Yani, projenin odaklandığı temel amaç akademik personele eğitim için daha etkili ve sürekli iletişim ve daha verimli bir zaman yönetimi sağlamak ve planlamaktır.

Akademik çalışanların ve öğrencilerinin zaman yönetimi planlanması ve verimli iletişim kurulmasında onlara yardımcı olması beklenen bu sistemin, kolay kullanılabilir yani kullanıcı dostu olması ve belirli modern yazılım mimarisi süreçlerine uygun olarak geliştirilmesi hedeflenmektedir.