#20220263 EgeDiyo





PROJE KODU20220263
PROJE SAHİBİBerna BİRCAN
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/berna-bircan/
PROJE MALİYETİŞu an öğrenci olduğumuz için kullandığımız yazılımlar ücretsizdir. Fakat sitemiz için sunucu ve domain maaliyeti bulunmaktadır. Bu da aylık 15 $ olabilir.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEndüstri ve Otomotiv
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Hasan BULUT



Projemizdeki amaç okuldaki iletişimi, ortak bir alanda toplayarak daha da arttırmaktadır. Bu iletişimde, uygulamadaki kullanıcıların paylaştığı gönderilerle olmaktadır. Kullanıcılar, birbirlerinin gönderilerini beğenip, gönderilerine yorum yaparak etkileşime geçebilirler. Bu gönderilerin belli bir kapsamda olması, yani kategorilere sahip olması istenilen bilgiye çok daha kısa sürede erişimi sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcıların ilgilenilen konuyla ilgili güncel bildirimler almalarını sağlamaktadır. Bu konular kampüs yaşamı, kulüpler, okulda düzenlenen çeşitli etkinlikler, öğrenci köyleri, yurtlar, ulaşım gibi okulu ilgilendiren konular olmasının yanı sıra, öğrencilere yönelik kiralık evler, kayıp eşyalar, çevredeki yemek yerleri, kütüphane, kitaplar, öğrencilere faydalı olabilecek konferans ve seminer vs olabilmektedir. Bu konuların her biri kategori olarak ifade edilmektedir. Bu projeyle, öğrencilerin tek bir havuz üzerinden bilgiye kolaylıkla ulaşabildiği öğrencilere rehber olabilecek bir uygulama oluşturmayı hedefliyoruz.

Ege Üniversitesi öğrencilerinin okulumuzla ilgili kulüplerden, kampüs yaşamından, etkinliklerden, ev, yurt ilanları gibi pek çok konuda bilgi sahibi olabilecekleri web tabanlı bir sosyal medya uygulaması geliştirmekteyiz. Temel amacımız, okulumuzdaki iletişimin ortak bir platformda toplanabilmesi ve çeşitli ihtiyaçlardan kolay bir şekilde haber alınabilmesini sağlamaktır. Böylelikle okulumuzda okuyan öğrencileri bilgilendirmenin yanı sıra, okulumuza yeni kayıtlanan öğrencilerin de adaptasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

Günümüzde Facebook, Twitter gibi pek çok sosyal medya platformu bulunmaktadır. Fakat bunların konu ve hitap ettiği kullanıcı kapsamı çok geniştir. Biz okulumuzla ilgili bize yardımcı olabilecek konuların konuşulabildiği ve sadece öğrenci kitleye hitap eden bir kapsamın, öğrencilere daha faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Projemiz bir sosyal medya uygulaması olduğu için birçok geliştirme platformu mevcuttur. Biz bunun için Reactjs, Nodejs gibi Javascript kütüphanelerini kullandık. Bunları kullanırken de Html, Css, Sass gibi dillerden faydalandık. Database geliştirmek için ise MongoDB'yi tercih ettik

-https://tr.reactjs.org/ -https://nodejs.org/en/ -https://www.javascript.com/ -https://www.mongodb.com/ -https://www.w3schools.com/html/html_css.asp

Üniversitemizdeki öğrenciler için bilgiye kolay erişim ve daha az efor sağlayacaktır.

Sosyal Medya, kullanıcısının kendi ürettiği içeriği yayınladığı ve paylaştığı online bir ağdır. Sosyal medya birçok kişi ve kurum tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede hızlı erişim kolaylaşmakta, kullanıcılar içerikleri, makaleleri, haberleri, düşünceleri, günlük yaşanan olayları, fotoğrafları sosyal medya aracılığı ile görebilmekte görüşlerini yine bu sosyal ağ ile yansıtabilmektedir. Günümüzde pek çok sosyal medya platformu bulunmaktadır. Facebook, Twitter, Instagram, Reddit gibi yüz milyonlarca üyesi bulunan platformlar bunların başında gelmektedir. Bizim farkımız, platformumuzun Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik olmasıdır. Kullanıcıların platform içeriklerine erişmek için okul maillerini kullanarak üye olmaları gerekmektedir. Fakat üyelerin mail adresi gibi kişisel bilgilerini başka kullanıcılar ile paylaşması tamamen kendi tercihi olacaktır.