#20220264 Monster Runner





PROJE KODU20220264
PROJE SAHİBİNurseda Öncel
PROJE MALİYETİ-
PROJE ÜNİVERSİTESİAnkara Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplumsal, Sosyal Medya ve Diğer
PROJE DANIŞMANIAssist.Prof.Dr. Yılmaz AR



Unity Unity 3D bir oyun motorudur. Gelişmiş özelliklere sahip üç boyutlu oyunların bilgisayara kurulmadan oynanmasını sağlamak; oyun ve yazılım dünyasına getirdiği en büyük yenilik olmuştur. Oyunlar Unity Web Player eklentisi sayesinde kurulum işlemi olmadan web tarayıcı üzerinden çalışabilmektedir. Unity 3D şu an için Java Script, C# ve Boo dillerini desteklemektedir. Unity Web Player eklentisi ise Windows, GNU/Linux [1], Mac OS X, Android ve iOS işletim sistemlerinde desteklenmektedir. Projemi C# dili kullanarak Unity 2019 ortamında gerçekleştirdim. Assets Monster Runner adlı oyunumun assetleri için asset store ve mixamo’dan yararlandım. Oyun yön tuşları ile hareket mekanikleri, space+D ile sağa şerit saldırısı, space+A ile sol şerit saldırısı ve space+S ile orta şerit saldırı mekanikleri içeriyor.

Monster Runner oyunu bir endless runner oyundur. Oyunda player 1 ve player 2 olmak üzere iki karakter bulunuyor. Player1’in bakış açısı yolun ön kısmıdır. Yol üzerindeki çeşitli engellere takılmadan ilerleyerek coin kazanmaya çalışır. Player2’nin bakış açısı ise yolun arka kısmıdır. Arka kısımda player2’yi takip edip saldırı yapan bir düşman bulunur. Player2 olarak amacımız ise bu düşmanı çeşitli saldırılarla yok etmeye çalışmaktır. Monster Runner isimli oyunumda klasik bir runner oyununu insanların daha çok eğleneceği ve kısa sürede sıkılmayacağı şekilde geliştirmeyi hedefledim.

Monster Runner isimli oyunumda klasik bir runner oyununu insanların daha çok eğleneceği ve kısa sürede sıkılmayacağı şekilde geliştirmeyi hedefledim.

Evet günümüzde uygulanabilir.

-

-

Vikipedi. Unity. Web Sitesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Unity_(oyun_motoru) Erişim Tarihi: 25.12.2021 Youtube. Web Sitesi: https://www.youtube.com/watch?v=qn9sABcy_CU&list=PL0WgRP7BtOez8O7UAQi W0qAp-XfKZXA9W&index=4 Erişim tarihi: 12.12.2021