#20220275 Akıllı İlaç Kutusu





PROJE KODU20220275
PROJE SAHİBİMehmet IŞIK
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/isik-mhmet/
PROJE MALİYETİ300 TL
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIŞebnem BORA



Bu projede ilaç almayı unutan veya ilacı aldığını unutup tekrar kullanan insanlar için bir akıllı ilaç kutusu üzerinde çalışılmıştır. İnsanlar günümüzde kimi zaman hayatın yoğunluğundan dolayı, kimi zaman yapılan ihmalkarlıklardan dolayı, kimi zaman da hastalıklarından dolayı kullandıkları ilaçları unutarak zamanında almamaktadır. Bizim bu çalışmamız asıl olarak Alzheimer hastaları için olsa da herkes bu ürünü kullanabilir. Bu projede Arduino ile yaptığımız kodlama ile ilaç kutumuz bize belli saatlerde almamız gereken ilaçları buzzer ses modülü ve ledler ile hatırlatarak ilaçları doğru şekilde ve zamanında almamızı sağlayacak. Bu projeyle ilacı içtiğini unutarak tekrar içmeyle oluşabilecek doz aşımı ve zehirlenmeler ortadan kaldırılacak. İlaç içmeyi unutma gibi sorunlar sona erecek. Hasta ilaçlarını almayı unuttuğu zaman mail üzerinden kullanıcıya mail gönderilecek. Bu şekilde ses veya led ışıklarına dikkat etmese bile gelen mail aracılığıyla da hatırlatma sağlanmış olacak. Ayrıca içinde bulunan sensör sayesinde kutu içi sıcaklık ölçülecek ve ilaçlar için saklanması gereken optimal sıcaklık bu şekilde ayarlanacak.

Bu proje ile hem Alzheimer hastalarının hem de ilaç kullanımını düzenli bir şekilde yapamayan kişilerin bu sorunu çözmek amaçlanmıştır. İnsanlar yoğun iş temposu veya hastalık gibi sebeplerden dolayı kullanmaları gereken ilaçları bazen içmeyi unutuyorlar bazen de daha fazla dozda kullanıyorlar. Bu sorunu çözmek için üretecek olduğumuz ilaç kutusu sayesinde ilaç vakti geldiğinde buzzer çalışacak ve o ilaca ait led yanmaya başlayacak. Bu sayede hem sesli hem görsel bir hatırlatma ile kullanıcı uyarılacak. Aynı zamanda kullanıcıya bir de hatırlatma maili gönderilecek. Bu şekilde 3 kaynaktan uyarım sağlanacak ve ilacı unutmaması veya fazla dozda kullanılmaması sağlanacak.

IoT ile zaman datasını çekip ilaç vakti geldiğinde kullanıcıya mail gönderilecek.

Günümüzde projeyi hayata geçirebilmek için gereken tüm malzeme ve teknolojiler bulunmaktadır.

Yok.

Yok.

Alzheimer hastları için oldukça kullanışlı ve önemli olabilecek seviyede bir ürün. Bu ürün sayesinde ilaç kullanımlarını doğru zamanında gerçekleştirecekler.

Memo Box, Pillo, PILLSY gibi benzer ürünler bulunmaktadır.