#20220300 AlgoGram





PROJE KODU20220300
PROJE SAHİBİKerem Erkinsoy
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Özgün Yılmaz



Oyun dahilinde 2D (iki boyutlu) bir ortamda, öyküsel bir akış içerisinde temel algoritmik ve mantıksal problemlerin çözümlenmesi ile ilerleyiş sağlayarak öğrenimin gerçekleşmesinin sağlanması istenmektedir. Oyunun geliştirilmesi video oyun platformu “Unity” üzerinde “C Sharp (C#)” programlama dili kullanılarak gerçekleştirilecektir. Oyun bilgisayar cihazları üzerinde bir masaüstü ya da web uygulaması olarak kullanılabilecektir. Oyun kapsamında klasik 2 boyutlu platform oyun mekaniklerinin yanında, bulmaca çözme, boşluk doldurma ve matematiksel işlem çözme gibi mekanikler kullanılarak proje çıktısında temel algoritma becerilerinin kazandırılması hedeflenmiştir.

Yazılıma ve programlamaya yeni başlayanlar için eğitici ve aynı zamanda eğlenceli bir şekilde temel yapıtaşlarının öğretilmesini amaçlayan, bunu özgün bir hikaye ve oynanış ile birlikte harmanlayarak özellikle alt yaş gruplarına sunan eğitici bir oyun projesidir.

Benzer ürünlerden farklı olarak oyunumuzda hem algoritma temellerini hem de bazı programlama dillerini ve konularını entegre ederek eğlenceli bir içerik ve baştan sona bir hikayeye sahip sunumla öğretilmesi hedeflenmektedir. Temel farklılık olarak belirli bir hikaye kurgusunun yanında platform öğeleriyle harmanlanması istenmiştir.

Proje kapsamında kullanılan teknolojiler, büyük topluluklar tarafından desteklenen ve genelde açık kaynak ücretsiz hizmetlerdir. Oyun geliştirme endüstrisi sektörde önemli bir paya sahip olduğu için gelecekte de bu teknolojiler ve alternatifleri kullanılacaktır. Bu sebeplerle projenin yapılabilirliği ve uygulanabilirliği yüksektir.

Proje hayata geçitğinde toplumsal bir problemin çözümü olarak programlamaya ve yazılıma olan ilgiyi arttırmak, var olan ilgiyi de eğlenceli bir oyun anlayışıyla özellikle alt yaş kategorilerine eğitici bir içerik sunmak olarak değerlendirilebilir.

Scratch -> HTML5, Javascript, code.org -> Javascript, Human Resource Machine -> C# Unity