#20220308 QuaVita





PROJE KODU20220308
PROJE SAHİBİOsman Güler
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/osmanguler19/
PROJE MALİYETİProjenin bu aşamaya kadar harcadığım zaman dışında bir maliyeti olmamıştır. Fakat ilerideki aşamalarda gerekli bilgileri sağlamak için ilk aşamalarda aylık 20 dolar olmasını öngörmekteyim. Kullanıcı sayısı arttıkça salmamız gereken hizmet artacağı için maliyet de artacaktır.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr Özgü Can



Bu mobil uygulama ile birlikte kullanıcı adım takibi yapabilir, adım hedefleri belirleyebilir. Flaş ile ekstra bir ekipmana ihtiyaç duymadan kalp ritmini ölçebilir.. Su hedefi belirleyip, su takibi yapabilir. Kullandığı ilaçları uygulamaya kaydedebilir ve uygulama düzenli aralıklarla hatırlatıcı bildirimler gönderir. Mercek özelliği görebilmesi için kamerayı açar. Ayrıca tüm Türkiye'deki nöbetçi eczaneleri bulabilir.

Proje kullanıcıların sağlıklı kalmasına destek olacak bir mobil uygulamadır. Cross-platform teknolojiler kullanılarak ekstra kod yazmaya ihtiyaç duymadan iki platformda da (IOS ve Android) çalışabilmektedir. Kullanıcılar kolaylıkla kaydolup, kullanmaya başlayabilir. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde her yaştan kullancıya hitap etmektedir.

Projede kullanıcıların tüm sağlıklı kalmalarına destek olabilecek yardımcı bir uygulama hedeflenmiştir. Piyasadaki uygulamaların geneline baktığımızda genellikle kalori takibine yoğunlaştıklarını görmekteyiz (Projenin sonraki aşamalarında kalori takibini ekleyeceğim). QuaVita uygulaması bunların yanında kullanıcının kullandığı ilaçlara, adım takibine, su takibine ve kalp ritmi ölçme noktalarına odaklanmıştır. İlerideki aşamalarda gelecek olan özelliklerle (diyet önerisi, kalori takibi, öğün takibi) piyasadaki rakiplerini yakalayıp özgün değerleriyle öne geçecek bir uygulama olacağına inanıyorum.

Projenin ileri aşamalara geçebilmesi için, bir diyetisyenle yakın bir şekilde çalışılıp besinlerin değerlerinin tutulduğu bir database oluşturulabilir. Aynı zamanda bu database'i sağlayan şirketlerle de bilgi erişimi için (API'lar aracılığıyla) anlaşılabilir. Aynı zamanda backend için bir backend developer ile çalışarak uygulama için gerekli alt yapılar hazırlanabilir (authentication, database, API) . Burada yine Google, Amazon gibi firmalardan çok ucuza bu hizmeti satın alabiliriz. Aylık 20-30$ gibi ücretlere bu hizmetlerin hepsinden faydalanabiliriz.

Proje ile birlikte toplumdaki bireylerin sağlıklarına daha çok dikkat etmeleri ve daha sağlıklı bir hayat sürmeleri hedeflenmektedir.

-MyFitnessPal -FatScreet -LifeSum -Yazıo gibi çeşitli rakiplerimiz bulunmakta.