#20220327 Study Buddy





PROJE KODU20220327
PROJE SAHİBİMelek Şimal Ünsal
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİAkademik ve Diğer Bilişim Uygulamaları 
PROJE DANIŞMANIRıza Cenk Erdur



Bireysel veya birlikte çalışma alternatifleri doğrultusunda, kullanıcıların çalışma aktivitelerini düzenleyebilmek, belirli bir düzen doğrultusunda çalışma seviyelerini şekillendirebilmek amacı ile çalışma metotlarına ulaşıp uygulayabileceği, belirlediği kategoride ortak çalışmalara katılabileceği ve çevrimiçi çalışma arkadaşları edinebileceği ve bu oturumlarda ortak çalışabileceği iOS ve Android ortamlarda çalışan cross-platform bir uygulama geliştirilecektir.

İnsanların birlikte veya yalnız olarak bazı çalışma teknikleri uygulayarak çalışabilecekleri online ders çalışma uygulaması.

Tez olarak gerçekleştirilen uygulamanın diğer uygulamalara karşı en göze çarpan farklılığı iOS ve Android platformuna da geliştiriliyor olmasıdır. Bir diğer husus ise piyasada bulunan uygulamalardan özel ders çalışma teknikleri eklenmesidir (Matrix, Pomodoro,etc)

Tüm teknolojilerimiz şu anda çeşitli kütüphaneler ve araçlarla desteklenmektedir. Herhangi bir engel görmemekteyiz.

Study Stream Bir online ders çalışma platformudur. Temel amaç, okurken hesap verebilirliktir. Taklit psikolojisinden kurum içi uzmanlar tarafından yönetilen farkındalık uygulamalarına kadar üretkenliği arttırmaya yardımcı olmak için kanıta dayalı yöntemler kullanıyor. Aynı şeyi yapan başkaları olduğunda daha iyi çalışılacağı araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Study Together Study Together, birlikte çalışma, çevrimiçi odalara girebileceğiniz, bitirmek istediğiniz görevlerin bir listesini oluşturabileceğiniz, kamerayı açık veya kapalı tutabileceğiniz ve çalışmaya devam etmek ve üretken olmak için motive olabileceğiniz çevrimiçi bir çalışma uygulamasıdır. Virtual Study Room Bu site, Johns Hopkins Üniversitesi Kütüphanesi sayfasında bir çalışma kaynağı olarak önerilir.Burada her yerden insanlarla kendi çalışma odanızı oluşturabilirsiniz