#20220343 Kurumsal yazılımlar için entegrasyon altyapısının geliştirilmesi





PROJE KODU20220343
PROJE SAHİBİMert Can Dönmez
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
PROJE KATEGORİSİAkademik ve Diğer Bilişim Uygulamaları 
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Tuğkan Tuğlular, İYTE Bilgisayar Mühendisliği - Onur Leblebici, Baş Yazılım Mimarı, Univera



Bu proje, işlerini Univera ile entegre ve otomatize etmek isteyen şirketler için bir alternatif sunuyor. Bunu sunmak için Microsoft Power Automate platformu kullanılarak Univera'nın Varuna Platformu'nun özelliklerini kolayca şirketlerin kullanımına sunan bir özel bağlayıcı (custom connector) geliştiriliyor. Univera, geliştirme platformu olarak kullandığı Dexmo platformu için çeşitli raporlar alarak, prosedürleri otomatikleştirerek veya bazı işlevlerde hata ayıklamak için alternatif bir arayüz olarak kullanarak bundan faydalanabilecek. Microsoft Power Automate, ek işlemler ve geri bildirim için genel amaçlı multi-tenant bir microsite ile de desteklenecektir. Bu microsite ve özel bağlayıcı, sahip oldukları özellikler sayesinde eşzamanlı olarak çalışabilir ve birbirleriyle kolayca veri paylaşabilir. Yazılım entegrasyonu ile ilgili sorunlar nedeniyle, entegrasyon elle tamamlanırken önemli miktarda insan gücü boşa harcanmaktadır. Bu, güvenliği, uzun vadeli sürdürülebilirliği ve üretkenliği düşürmenin yanı sıra, otomatikleştirilebilen görevlerin çalışanlar tarafından manuel yapılması nedeniyle ekonomik bir sorun da teşkil edebilir. Süreçler, önceden sağlanacak bir sistem içinde yapılandırılabilir ve bunun sonucunda otomasyon ve entegrasyon çok daha güvenli olur. Otomasyon süreçleri hazırlandıktan sonra daha önce belirtilen herhangi bir süre boyunca devam edebileceklerdir ve bu sayede çalışanlar otomatize edilebilir süreçler ile uğraşmak yerine, başka işlerde çalışabilir ve şirket içi verimlilik artırılabilir. Aynı zamanda geliştirilen microsite altyapısı ile şirketler sahadan ve son kullanıcıdan kolayca geri bildirimler alabilir ve basit kayıtlar oluşturabilir.

Günümüzde çoğu şirket kendi bünyesinde farklı yazılımlar kullanmaktadır ve bu yazılımların iletişim kurması gerekebilir. Bu yazılımların farklı girdi, çıktı biçimleri ve gereksinimleri vardır. Bu yazılımları ortak bir ortam sayesinde entegre etmek mümkündür. Ayrıca bu entegrasyon, kullanıcıların süreçleri daha iyi yönetmesine yardımcı olabilir.

Son kullanıcılara low-code çözümler geliştirerek, süreçlerin onlar için kolaylaştırılması ve verimliliği artırarak kaynak yönetiminin daha iyi bir şekilde sağlanması

Microsoft Power Automate platformu ve günümüzün güncel teknolojileri sayesinde proje kolayca hayata geçirilebiliyor.

https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/custom-connectors/

Univera

İş süreçleri otomatikleştirilerek kaynak israfı engellenir ve son kullanıcılar karmaşık yazılım sistemlerini kolay bir ara yüz sayesinde bir arada kullanabilir.

Microsoft Power Automate platformunda diğer şirketlerin kendileri için oluşturduğu özel bağlayıcılar