#20220354 CanWatchThis : Yapay Zeka Tabanlı ve Hibrit Yaklaşımlı Film Tavsiye Sitesi





PROJE KODU20220354
PROJE SAHİBİOrhan Emre Anıl
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/orhan-emre-an%C4%B1l-79a319190
PROJE MALİYETİMaaliyeti yoktur.
PROJE ÜNİVERSİTESİİzmir Ekonomi Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDr. Öğr. Üyesi Alper Demir



Bir arkadaş grubu içerisinde herkesin seveceği bir filmi kısa sürede bulmak çok zordur. Film seçim süresini kısaltmak ve arkadaşlarla daha kaliteli zaman geçirip zaman kazanmak için böyle bir uygulama gereklidir. Maalesef günümüzde çok popüler olan siteler bile kuvvetli önermelerde bulunamayabiliyor. Bu nedenden yola çıkarak geliştireceğimiz web sitesi; hem bireysel kullanıcılara hem de arkadaş gruplarına; onlardan aldığımız dataları kullanarak, makine öğrenmesi algoritmamız ile kişiselleştirilmiş film tavsiyeleri verebilecek.

Günümüzde tavsiye sistemleri gittikçe önem kazanmaktadır. Birçok şirket web uygulamalarına yeni yöntemler geliştirerek kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için tavsiye sistemlerini entegre etmektedirler. Film sektörü de bunlardan birisidir. Kişisel zevklere göre en iyi filmi bulmak film severler için önem taşımaktadır. Projemizde geliştireceğimiz web sitesi yapay zeka kullanarak, kişiselleştirilmiş film tavsiyeleri verebilecek.

- Kullanıcılar ve gruplar, filmlere rating verip, kişiselleştirilmiş tavsiyeler alabilecek. - Kullanıcılar, arkadaş ekleyip çıkarabilecek, grup oluşturabilecek. - Özgün makine öğrenmesi algoritmamızla, kişiselleştirilmiş tavsiyelerde bulunacağız.

Proje uygulanabilir ve etkin biçimde kullanılabilir.

Sunita Barve, Poonam B. Thorat. “Survey on Collaborative Filtering, Content-based Filtering and Hybrid Recommendation System O’Connor vd. - 2002 - PolyLens A Recommender System for Groups of Users.pdf Accessed: Nov.25, 2021 Gomez-Uribe and Hunt - 2016 - The Netflix Recommender System Algorithms,Busie.pdf Jin Yaochu, Qian Zhang. “Artificial intelligence in recommender systems”

Herhangi bir yatırımcı yoktur.

Yoktur.

https://grouplens.org/ https://letterboxd.com/ https://movielens.org/