#20220361 Taskify





PROJE KODU20220361
PROJE SAHİBİRamazan Eymir
PROJE MALİYETİProjenin sonraki aşamalardaki domain ve hosting maliyetleri hariç, hesaplanabilir gerçekçi bir maliyeti yoktur.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDoç.Dr. Rıza Cenk Erdur



Günümüzde tüm işlerimizi internet ortamında hallettiğimiz için ve bunları takip etmemiz zor olduğu için bu çalışmamız ile bunu kontrol altına almayı planlıyoruz. İnternet üzerinden çevrimiçi derslere giren öğrenciler, internet üzerinden çalışanlar gibi günün çoğunu ekran karşısında geçiren kişiler için bu uygulamayı geliştirmeyi planlıyoruz. Uygulamamız ile hangi işi tamamlayıp tamamlayamadığı, önceden belirlediği konularda ne kadar ilerleme kaydettiğini bu uygulama sayesinde takip edebilecekler. Bir iş üzerinde çalışırken ne kadar zaman harcadığını öğrenmek için, eklenen bir görev üzerinde zamanlayıcı ile kullanıcı çalışabilecektir. Zamanlayıcı için önceden belirlenmiş çalışma metodlarına göre kullanıcıya öneriler ve bildirimler verilebilecektir. Bu işlemi yapan uygulamalar sektörde olmasına rağmen, mikroservis yapısıyla ölçeklenebilir ve kullanıcı dostu bir arayüz ile diğer uygulamalar arasında fark yaratabilir. Belirtilen işlemleri verimli bir mimari ve arayüz ile kullanıcıya sunarak, bir çok işi takip etmenin zor olduğu internet ortamında, kullanıcıların zamanını efektif kullanılmasını sağlayarak verimliliklerini arttırmak.

Günümüz akademik ve iş hayatında yaşanılan en büyük zorluklardan biri proje yönetimidir. Biz de bu konuyu temel alarak Taskify isimli proje yönetim uygulamasını geliştirdik. Projemizin temel amacı yapmamız gereken görevlerin planlamasını doğru şekilde yapmak bunu kullanıcı arayüzünde anlaşılır şekilde temsil etmek ve proje süreçlerini adım adım yönetebilmektir. Bunu yaparken çeşitli proje yönetim tekniklerini ve verimli çalışma metotlarını projemizde barındırıyoruz. Bu şekilde kullanıcıların projelerini profesyonelce yönetebilmesini sağlamayı hedefliyoruz.

Geliştirdiğimiz proje sektörde kullanılmakta olan uygulamalara göre, kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlamayı amaçlamaktadır. Diğer uygulamalar birden fazla amaca hizmet ederek bireysel kullanıcıya tam olarak hitap etmemektedir. Kullanıcı arayüzlerinin karışık olması ve kullanıcıların arayüzü öğrenmekte zorlanması nedeniyle bu uygulamaları öğrenme aşamasının uzun olması kullanıcıları uygulamadan uzaklaştırmaktadır. Bizim amacımız öğrenme kolaylığı sağlayan ve kullanıcının kolay adapte olabileceği bir arayüze sahip olan bir iş takip uygulaması sunmaktır. Bu uygulamayı yeni teknolojiler ve mikroservis altyapısı kullanarak geliştirdiğimiz için, sistemin gelecek değişimlere açık ve geliştirilebilir olması ve kullanıcı sayısının artması durumunda kolay bir şekilde ölçeklenebilir olması sağlanmıştır.

Proje yapılabilir ve uygulanabilirdir.

Yok

Yok

Kullanıcılar zamanlarını daha iyi bir şekilde planlayabilecektir. Bu sayede kişisel gelişimlerini daha iyi sağlayabilecektir.

Sektörde uygulamamıza benzeyen farklı ürünler bulunmaktadır. Jira, Tadum, Meuscrum, Todoist gibi uygulamalar bunlara örnek verilebilir. Bizim uygulamamızın bu uygulamalardan farkı bireysel kullanıma yönelik ve kullanıcı için daha kolay öğrenilebilir olmasıdır.