#20220368 Badibul





PROJE KODU20220368
PROJE SAHİBİEgemen Aydın
PROJE MALİYETİDomain ve hosting dışında maliyet yoktur.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDoç.Dr. Rıza Cenk ERDUR



Geliştireceğimiz uygulama kısa vadede gerçekleştireceğimiz, birlikte yapacak birini aradığımız etkinlikleri çevremizde bulunan, düzenleyeceğimiz etkinliğe katılmaya istekli olabilecek diğer kullanıcılara duyurmak için bir platform görevi görecektir. Kullanıcı sisteme kayıt olurken bazı zorunlu bilgileri (e-mail vb.) ve isteğe bağlı olan profil bilgilerini doldurabilecek. Uygulama içinde etkinlik oluşturma ve etkinlik arama olmak üzere iki temel özelliğe sahip olacak. Kullanıcı isterse bir etkinlik oluşturma sayfasından açıklama alanlarını doldurup tarih atayarak oluşturduğu girdiyi diğer kullanıcılara yayınlayabilecek. Yayınlamadan sonra etkinliğe gelen isteklerin sahipleriyle uygulama üzerinden iletişim kurabilecek. Kullanıcı bunun yanında oluşturulmuş etkinliklere de istekte bulunabilecek. Geliştirilen uygulama aracılığıyla ortak amaca veya isteğe sahip kullanıcılar arasında iletişim kurulması sağlanarak birlikte plan yapmalarına önayak olunacaktır.

Proje mobil cihazlarda çalışacak bir sosyalleşme uygulaması geliştirilmesi hakkındadır. Bu uygulamada kullanıcılar profil bilgileri ile giriş yaparak kişiselleştirilmiş kullanıma sahip olacak. Giriş yapmış olan kullanıcı uygulama içinde, okuduğu okul ve bulunduğu şehir gözetilerek, etrafındaki etkinlikleri görebilecek. İlgisini çeken etkinliklere katılımcı olma isteğinde bulunabileceği gibi kendi etkinliklerini de oluşturabilecek. Uygulamadaki etkinliklerin küçük çaplı, eğlence amaçlı, kısa süreli ve tek seferlik olması öngörülmektedir. Etkinliğin kapsamı, eğlence veya kazanım amaçlı olması kullanıcı inisiyatifindedir. Etkinliği oluşturan kullanıcı etkinliğin sınıfını, açıklamasını, kaç kişinin katılmasını istediğini, ne zaman yapılacağını kendi belirler. Ders çalışmak için arkadaş, amatör spor müsabakası için takımdaki eksiği kapatması için gönüllü biri, yol arkadaşı vb. etkinlikler için geliştiriciler tarafından hazır şablonlar oluşturulacak. Oluşturulan sınıflara dahil olmayan etkinlikler için serbest sınıfı bulunacak. Kullanıcılar kendilerine uygun olan etkinliklere başvurularda bulunarak etkileşime girecek.

Kullanıcıların sosyalleşebilmesi için yapılmış farklı, kullanışlı ve güncel teknolojiler ile geliştirilmiş bir uygulama.

Proje günümüz teknolojileri ile uygulanabilir durumdadır.

Korona gibi etmenler ile günden güne iyice zorlaşan toplumsal sosyalleşme sorunlarının çözümünde etkili olacak bir projedir.

Literatür araştırmamızda Meetup, Friender, Swarm gibi örnekler ile karşılaştık.