#20220369 Çocuklara Kodlama Öğreten Oyun Tabanlı Mobil Uygulama





PROJE KODU20220369
PROJE SAHİBİSerhat Özcan
PROJE MALİYETİProje için bir bilgisayar ve ücretsiz Unity programı gerekmektedir. Bilgisayara sahip olduğumdan benim için projenin maliyeti elektrik harcaması hariç sıfırdır.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Özgü Can



Projede çocukların erken yaşta kodlama temellerini öğrenmeye başlamak için kullanabilecekleri bir mobil uygulama geliştirilecektir. Uygulama çocuklar kodlama sayesinde zihinsel gelişimlerine destekte bulunacaktır. Bu proje kapsamında geliştirilen uygulamada konular ayrı ayrı öğretildikten sonra konularda öğretilen yöntemlerin bir arada kullanılması da öğretilecektir. Uygulamada çocukların basit kodlama yöntemleriyle çözebilecekleri problemler yer alacaktır. Yeni yöntemler kullanılmaya başlanacağı zaman uygulama bu yöntemlerin nasıl kullanıldıklarını öğretecektir. Problemler konuya özel tasarlanacaktır ve kolaydan zora doğru ilerleyecektir. Problemler ve çözümleri çocukların anlayabilecekleri ve çözebilecekleri seviyede olacaktır. Problem ve çözümlerinde görsellerden ve şekillerden yararlanılacaktır. Uygulama Unity ortamında gerçekleştirilecektir. Bazı görsel paketleri uygulamanın görünümü güzelleştirmek ve çocukların ilgisini çekebilmek için kullanılacaktır.

Bu bitirme tezinde çocuklara kodlama öğreten oyun tabanlı bir mobil uygulama geliştirilecektir. Bu uygulama ile 4-9 yaş aralığındaki çocuklar oyun şeklinde tasarlanmış bölümler ile kodlama öğrenmeye başlayabileceklerdir. Uygulama çocukların pratik yapabilmeleri için kodlama ile çözülebilecek şekilde tasarlanmış problemler içerecektir. Uygulamada kodlamada kullanılan temel tekniklerin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Uygulama çocukların anlayabilecekleri şekilde kodlama yöntemlerini öğretecektir.

Uygulama benzer uygulamalardaki loop, if else yapılarının yanında veri tiplerini ve temel operatörleri de öğretecektir.

Proje Unity ortamında tek kişi tarafından geliştirilecektir.