#20220372 Altyazı Destekli Canlı Yayın Platformu





PROJE KODU20220372
PROJE SAHİBİYasin Ünsal
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIDoç. Dr. Hasan BULUT



Bu proje kapsamında 3. parti uygulamalar yardımıyla yapılan canlı video yayınlarının verilerinin aktarılabildiği bir sunucu geliştirilecektir. Bu sunucu üzerinde, gelen yayınlardaki sesleri ayırarak konuşma tanıma teknolojisi yardımıyla altyazı oluşturulacaktır. Sunucunun, canlı video yayının kendisi ile birlikte altyazıyı da kullanıcının erişebileceği bir görsel ara yüze yönlendirmesi sağlanacaktır. Bahsedilen görsel ara yüz, web tabanlı olacaktır. Kullanıcıların sisteme erişebilmesi için kullanıcıların sisteme kayıtlı olması ve giriş yapmasını gerektiren bir altyapı tasarlanacaktır.

İnsanların canlı yayın yapabileceği ve sistemin bu canlı yayınlar için anlık olarak alt yazı üreterek yayınların erişilebilirliğini artıran bir web uygulaması.

Hiçbir canlı yayın platformunda altyazı desteği bulunmamaktadır. Projemizin yenilikçi yönü de canlı yayınlarda altyazı desteği sunmasıdır.

Projenin gerçekleşmesi için gerekli teknoloji günümüzde bulunmaktadır.

Proje hayata geçtiğinde duyma engellilerin canlı yayın platformlarının içeriklerine daha rahat erişebilmesini ve Türkçesini geliştirme amacı güden insanların bu platformda yapılan yayınlar sayesinde kendilerini geliştirebilmelerini hedefliyoruz.