#20220376 Deprem Eğitimi Alanında Mobil Oyun Tasarımı ve Gerçekleştirimi





PROJE KODU20220376
PROJE SAHİBİYağız Beşiroğlu
PROJE MALİYETİHangi asset'lerin kullanılacağına bağlı olarak değişebilir.
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİEğitim, Eğlence ve Oyun
PROJE DANIŞMANIProf. Dr. Aybars Uğur



Genel olarak deprem hadisesine karşı nasıl bir tutumda olunması gerektiği gerekli kaynaklardan araştırılmış ve bunu nasıl bir şekilde özellikle de çocukları bilinçlendirmeye yönelik bir biçimde aktarılacağı belirlenmiştir. Oyunun hangi bölümlerinin olacağı ve bunların nasıl olması gerektiği belirlenmiştir. Özellikle de günümüzdeki talep gören oyunlar baz alınmıştır. Bu sayede kullanıcıyı sıkmadan, eğitme amaçlanmıştır. Bunun gerçekleşmesi için gereken modeller ise temin edilecek veya Blender aracılığıyla üretilecektir. Bu modeller planlanmış olacak bölümleri hayata geçirme amacıyla Unity oyun motorundan faydalanılacaktır.

Deprem alanında özellikle çocukları bilinçlendirmeye yönelik, ama aynı zamanda da eğlenceli olan bir oyun.

Hayat kurtarıcı olabilecek bilgileri eğlenceli bir şekilde kullanıcıya aşılamak.

Proje tamamen yapılabilirdir.

Yok.

Yok.

Oyun, oynan kişiler tarafınca amacına ulaşacaktır. Bu da bu konudaki yetersiz eğitim sorununu ortadan kaldırmaya, uygulamanın yaygın olma oranıyla bağlantılı olarak, çözüm olacaktır.

https://www.researchgate.net/publication/324818178_Mobile_educational_game_for_earthquake_disaster_preparedness_in_elementary_school https://play.google.com/store/apps/detailsid=com.sinyee.babybus.earthquakeII&hl=en_US&gl=US