#20220399 Bilişim Temelli Bölümler İçin Yarı-Otomatik Veri Seti Platformu





PROJE KODU20220399
PROJE SAHİBİMete Han Kodal
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/metehan-kodal-37a663147/
PROJE MALİYETİ
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİAkademik ve Diğer Bilişim Uygulamaları 
PROJE DANIŞMANIProf.Dr. Murat Osman ÜNALIR



Bu proje bilişim temelli bölümler için gerek duyulabilecek veri setlerinin yarı-otomatik olarak bir platform üzerinden yönetilebilmesini sağlayacak bir veri bankası, yazılım sistemi, geliştirmektir. Sistem iki alt sistemden oluşmaktadır. İlk alt sistem kullanıcı tarafına hitap edecektir. Kullanıcı tarafında kullanıcılar veri setlerinin orijinalini ,düzenlenmiş versiyonunu ve bu veri setlerinin görselleştirilmişlerini inceleyebilecektir. Ayrıca bu veri setlerine farklı bir sistem içerisinde kullanmak amacıyla API ile doğrudan erişebilecektir. Sistem yarı otomatik olarak kullanıcılar tarafından sisteme eklenmek istenen veri setlerinin admin tarafından onaylanması halinde eklenmesini de sağlayacaktır. İkinci alt sistem admin tarafına hitap edecektir. Admin kullanıcılar tarafından sisteme yüklenmek isteyen veri setlerini onaylayabilir. Admin veri setlerinin sistemden kaldırabilir veya güncelleyebilmektedir.

Bilişim temelli bölümler için veri seti paylaşımı yapabilecekleri ve bu veri setlerine ait analizlerin bulunabileceği bir veri seti platformu tasarlanmıştır. Veri setleri API(Application Interface) ile erişilebilir şekildedir.

Kullanıcılar tarafından doğrudan python gibi yazılımlar dillerinde veri setlerine doğrudan erişim sağlamış olduk böylelikle veri setleri üzerindeki değişiklikler kısa sürede gerçekleştirilebilir ve kullanıcılar programlama bilgileri yoksa gönderecekleri analiz istekleri ile veri setlerini hakkında inceleme yapabilir.

Projeyi yayınlamak için server/hosting ve online bir veri tabanına ihtiyaç duyulabilir.

Veri biliminin önemi giderek artmaktadır. Buna bağlı olarak bilişim temelli bölümlerde bu konuda dersler açılmaktadır. Bu platform bu konuda yardımlaşmayı arttırmaya yardımcı olmaktadır ve öğrencileri iş hayatında kullanılan veri setleri üzerinden çalışmasını amaçlamaktadır.