#20220430 Sosyal Sorumluluk Projeleri Sistemi





PROJE KODU20220430
PROJE SAHİBİBurak Gürbulak
PROJE MALİYETİ-
PROJE ÜNİVERSİTESİEge Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIEmine Sezer



Sosyal sorumluluk projelerinin sistematik bir şekilde takibi ve gerçekleştirilmesi için MVC tabanlı bir sistem planlanmıştır. Amaçlanan plana uygun şekilde hareket edildiği taktirde kompleks işlemlerin önüne geçilerek daha basit, daha stabil bir sistemle projelerin gelişimine katkıda bulunan bir sistem ortaya çıkacaktır. Sistemimizde öğretim üyeleri, danışmanlar, öğrenciler ve diğer yetkili personeller için ayrı ekranlar tasarlanıp ayrı rolleri olacaktır. Bu rollerin kapsamlarına göre gerekli başvuru işlemleri sağlanıp bunların kabul edilme veya reddedilme işlemleri gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda bu işlemleri öğretim üyeleri, danışmanlar, öğrenciler ve diğer yetkili personeller rahat bir şekilde ulaşıp, görebilecek ve kullanıcı kolaylığı sağlanılacaktır. Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ile beraber yöneteceğimiz projede işbirliği yapılacaktır. Yapılan işbirliği neticesinde yüksek performansa sahip, hatalardan arındırılmış, kullanım kolaylığı ile sorunsuza en yakın bir sistem tasarımı yaratılmaya çalışılmıştır. Sistemde veritabanı olarak MSSQL, programlama olarak ASP .NET MVC kullanılacaktır. (Petković, 2020) ASP .NET MVC, Model View Controller yapısı anlamına gelmektedir. Model tarafında Entity Fremework aktif kullanılmakta bazı kısımlarda DTO yapısıda aktif kullanılmaktadır. DTO genelde View ile Controller arasında Javascript ile JSON formatında veri gönderip almak için kullanılacaktır.(Crockford, 2008) View tarafında Jquery, Bootstrap gibi açık kaynak kütüphaneleri kullanılarak basit kullanışlı ve şık görünüm sayfaları tasarlanacaktır. Controller tarafında linq sorguları kullanılarak veritabanı iletişimi Entity Fremework kütüphanesi ile sağlanılacaktır.

Bu çalışmada sosyal sorumluluk projeleri için gerekli başvuruların yapıldığı, onay mekanizmasıyla birlikte bu başvuruların bir sonuca erdirildiği sistematik, yüksek performanslı, sorunsuza yakın bir sistemin ortaya çıkması sağlanmıştır.

Sosyal sorumluluk projelerinin kabulu, onayı gibi adımların hızlandırılması, üst düzey görünürlüğe sahip olması ve projelere ait tüm istatistiklerin tutulabildiği bir çalışmadır.

Projenin gerçekleştirilebilmesi adına gerekli insan gücüne sahiplik noktasında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Bilgisayar ve internet gereksinimi mevcuttur.

-

-

Proje hayata geçtiğinde sosyal sorumluluk konusundaki farkındalığı arttıracak ve bu süreçlerin en hızlı ve en iyi şekilde gerçekleşmesine olanak sağlayacaktır.

Literatür çalışmalarıyla ilgili genel araştırmalarımız sonucu benzer bir amaçla yola çıkılan, üniversiteye gerekli desteğin sağlandığı çalışma Bilecik Üniversitesin'de gerçekleştirilen Mezun Bilgi Sisteminin mvc yapısıyla gerçekleştirimi sağlanmıştır. Yapı için gerekli saha araştırmaları, uygulama adımları ve işbirliği noktaları projemizle benzer noktadadır. Üniversiteye ve öğrenciye gerekli kolaylıklar sağlanarak teknolojik yapıda bağların daha kuvvetli bir hale getirilmesi sağlanmıştır. Amaca uygun, nitelikli şekilde çalışan bir yapının ortaya çıkması da bir diğer olumlu somut adımdır. Bilecik Üniversitesin'de yapılan bu proje, mezun olan öğrenciler ile üniversite arasındaki bağı koparmamak için iletişimi sağlama ve korumaya yönelik yapılmış bir çalışmadır. Çalışma neticesinde amaca uygun yürütülebilir bir proje ortaya konmuş ve bundan istenilen fayda sağlanmıştır. Yapılan bu proje mobil platforma uygun olarak tasarlanmış ve bu sayede kullanımı kolaylaştırmış ve amaca ulaşılmıştır.