#20220465 APARTOPOLIS





PROJE KODU20220465
PROJE SAHİBİAtakan Madanoğlu
PROJE SAHİBİ LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/atakan-madanoglu
PROJE MALİYETİKullanıcı sayısına göre değişmektedir.
PROJE ÜNİVERSİTESİYaşar Üniversitesi
PROJE KATEGORİSİToplum ve Sağlık
PROJE DANIŞMANIDR. DİNDAR ÖZ



Apartopolis, ağırlıklı olarak mobil cihazlarda çalışan site ve apartman yönetim sistemidir. Günümüzde artan nüfusun getirdiği insan yoğunluğu, bizleri çok sayıda sakini barındıran devasa apartman ve sitelerde yaşamaya zorlamıştır. Sakinlerin operasyonel sorunlarını ve bakımını yönetmek için bir yöneticiye ihtiyaç vardır. Sitelerde ve devasa apartmanlarda yöneticinin iş yükü ve sorumluluğu çok fazladır. Uygulamamız, yöneticinin işini en aza indirmeyi ve site sakinlerinin birbirleriyle iletişimlerini kolaylaştıracak kullanışlı işlevler sağlamayı amaçlamaktadır. Apartopolis'in hedef kullanıcısı site yöneticileri ve site sakinleridir. Uygulama, sakinler ve yönetici için aşağıdakiler gibi birçok önemli işlevi içerir: • daire ile ilgili öneri ve şikayetleri paylaşmak için bir forum • bu pandemi döneminde sosyal mesafeyi sağlamak için kullanıcıları görüntülü toplantı platformu ile entegre ederek online bir toplantı platformuna yönlendirmek, • konut sakinleri için faydalı hizmet elemanlarının (tesisatçı, boyacı, elektrikçi vb.) telefon numaralarını içeren hayat kurtaran bir telefon rehberi, • harcama kanıtlarının (belge, fotoğraf vb.) diğer sakinlerle kolayca paylaşılmasını destekleyen yönetici için basit bir harcama raporlama arayüzü, • basit bir ödeme sistemi

Apartopolis uygulaması yöneticilere yönetim kolaylığı sağlayacak ve yaptıkları işi en aza indirecektir. Yöneticiler için sakinlerin yönetimi zaman alıcı olabilir ve iş takibi zorluğu gibi sorunları var. Öte yandan site sakinleri bazen apartman dışında ya da şehir dışında olabilmekte, apartmanla ilgili bir sorun yaşadıklarında yöneticiye başvurmak zorunda kalmakta, apartmandaki olayları takip etmekte zorlanmakta ve toplantılara katılamamaktadırlar.

Yönetici ve sakinler arasında video konferans düzenlemek için oluşturulmuş kolay ve sade bir arayüz.

Projenin demosu hazırdır. Ayrıca bu işi yapan emsal şirketler mevcuttur. İnternete erişimi olan tüm Android mobil cihazlar üzerinden uygulama kullanılabilir.

Yok

Site içerisindeki yönetici-sakin etkileşimini büyük ölçüde kolaylaştırır. Çok daha şeffaf bir ortam sunar.

Yok